Sektörün en kapsamlı fuarı Maden Türkiye 10. kez 15 Aralık 2022’de kapılarını açmaya hazır!

10.Yılında Rekorlarla Dolu Maden Türkiye Fuarı

Maden Türkiye Fuarı düzenlendiği her yıl mevcut katılımcılarına yenilerini ekleyerek istikrarlı büyümesini devam ettiriyor. 2021 yılında 2-3-4-6-10 nolu salonlarda gerçekleşen fuar bu yıl 2-3-4-5-6-7-10 nolu salonlarda katılımcılarını ve ziyaretçilerini bir araya getirecek. İran, Almanya, İngiltere, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Çin gibi maden sektörünün lider ülkeleri yanı sıra 31 ülkeden yabancı katılımcı fuarda ziyaretçilere ürün ve hizmetlerini sunacak. Fuar, 15-18 Aralık tarihleri arasında 450’nin üzerinde katılımcı firmayı 30bin m2 alanda ağırlamaya hazır.

Sektör profesyonellerinin gözü Maden Türkiye Fuarı’nda

2021 yılındaki ziyaretçi kayıtlarına oranla hem yabancı hem de yerli ziyaretçi kayıtlarında %50’ye yakın bir artışın olduğu fuarda 15.000’nin üzerinde profesyonel ziyaretçinin katılımcılar ile bir araya geleceği ön görülüyor. Kasım ayı itibari ile Pakistan, İran, Rusya, Azerbaycan, İngiltere, Kazakistan, Bosna-Hersek, Gürcistan, Hindistan, Almanya, Özbekistan, Fas, Bulgaristan, İspanya, İsrail, Fransa, Avustralya, Suudi Arabistan, Gana, Kamerun, Birleşik Arap Emirlikleri ve Cezayir gibi ülkelerin içinde bulunduğu dünyanın dört bir yanına yayılmış 100’ün üzerinde ülkeden ziyaretçi kaydı bulunuyor.

Bilim ve endüstri IMPS’de bir araya gelecek

M2 büyümesi, firma sayısında ve ziyaretçi sayısında artışın yanı sıra, etkinlikleri ve yenilikleri ile de farklı bir boyut kazanan fuarda 17. IMPS Uluslararası Cevher Hazırlama Sempozyumu bilim ve endüstrinin bir araya geleceği önemli bir bilgi ve deneyim paylaşımı platformu olacak.
Ulusal ve uluslararası düzeyde akademisyenlerden ve sektör temsilcilerinden 150’nin üzerinden bildiri gelen sempozyuma uluslararası arenadan yoğun bir şekilde dinleyici kaydı geliyor. Yaklaşık 400 uluslararası dinleyicinin katılımı ile 3 gün boyunca 5 farklı salonda tüm gün boyunca farklı konuların sunulacağı sempozyumun son hazırlıkları büyük bir heyecanla yapılıyor.
Cengiz Holding’in Ana Sponsorluğunda gerçekleşecek olan IMPS 17. Uluslararası Cevher Hazırlama Sempozyumu’nda Eti Soda A.Ş., Tüprag Madencilik A.Ş., Tümad Madencilik A.Ş., Öksüt Madencilik A.Ş., Anagold Madencilik A.Ş. Altın Sponsor, Uysal Madencilik A.Ş. Gümüş Sponsor, Ersel Makine A.Ş., Bilfer Madencilik A.Ş., İmbat Madencilik A.Ş., Acacia Maden İşletmeleri A.Ş., Turbo Makina, Ünye Madencilik, Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. Bronz Sponsor, CH Makina A.Ş, Merta Makina, Tüfekçioğlu Bakır Sponsor olarak yer alıyor.

Maden Türkiye Fuarı değişime ayak uyduruyor

Dijitalleşen dünyada hızla değişen teknolojileri yakından takip eden sektörlerin, alanında öncü firmalarının işbirliğinde organize edilen VR deneyim alanlarında katılımcı ve ziyaretçilere teknolojinin maden sektöründe daha verimli çalışmalar için nasıl kullanılabileceğini deneyimleme fırsatı sunulacak.

Uluslararası iş birlikleri için doğru adres yine Maden Türkiye Fuarı olacak

Her yıl T.C. Ticaret Bakanlığı’nın destekleri ile organize edilen alım heyetlerinin katılımcı firmalar ile bir araya geldiği fuarda, bu yıl İngiltere katılımcı olarak yer almanın yanı sıra 2 gün boyunca B2B toplantılar gerçekleştirecek. Toplantılar ile eş zamanlı olarak fuar alanında seminerler düzenlenecek.