Maden Türkiye 2021 Yerin Altını Gün Yüzüne Çıkaranlar İçin Hazırlanıyor

Türkiye’nin maden sektöründeki en kapsamlı fuarı olan Maden Türkiye, Uluslararası Madencilik, Tünel İnşa, Makine Ekipmanları ve İş Makineleri Fuarı, 9’uncu kez Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, İstanbul’da hazırlanıyor. 18-21 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuar, sektörün yerli ve yabancı tüm paydaşlarının bir araya geldiği önemli bir ticaret platformu olma özelliğini devam ettiriyor.

Gelişmiş Ekonomilerin Yolu Yer Altı Zenginliklerinden Geçiyor
Teknoloji geliştikçe maden kaynaklarına duyulan gereksinim de her geçen gün artmaktadır. Örneğin; bir otomobilin üretimi için 15, bir televizyonun üretimi için 35 çeşit mineral kullanılması gerekmektedir. Maden sektörü birçok endüstrinin ilk tedarikçisi konumundadır. Dolayısı ile maden kaynaklarının yeryüzüne çıkarılması ve işlenmesi teknolojinin ilerlemesi ve küresel ekonominin büyümesinde temel taşlardan biridir. Bugün Avustralya, Avusturya, ABD, Kanada, Rusya gibi gelişmiş ülkelere baktığımızda maden arama faaliyetlerine en çok yatırım yapan ülkeler arasında oldukları görülmektedir.

Dünyada bulunan 90 Çeşit Madenin 77 Adedi Türkiye’de
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye; Dünya yer altı kaynakları sıralamasında 132 ülke arasında üretim değeri ile 28’inci, maden çeşitliliği ile 10’uncu sırada yer almaktadır. Dünyada mevcut olan 90 çeşit madenin 77 çeşidi ülkemizde de bulunmaktadır ve Türkiye’nin öz kaynakları toprağın altından çıkarılmayı beklemektedir. Madenciliğin sanayiye olan katkısı göz önünde bulundurulduğunda, ülkenin maden ihtiyacını karşılayabilmek ve dışa bağımlılığı azaltabilmek için sürdürülebilir bir maden üretimi zorunludur.

Yeni Pazarlara Açılan Kapı Maden Türkiye Fuarı
Madenciliğin ülkelerin kalkınmasına olan katkılarının bilinci ile 2004 yılından bu yana düzenlenen Maden Türkiye Fuarı, geniş kapsamı ile maden arama, çıkarma, işleme, cevher hazırlama ve zenginleştirme süreçlerinde kullanılan tüm makine ve ekipmanların bir arada yer aldığı bir ticaret platformu konumundadır. Sektörün değişimine ve gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen fuar, düzenli bir büyüme göstermekte ve sektörün de büyümesi için elverişli bir platform oluşturmaktadır. Maden Türkiye Fuarı, katılımcı ve ziyaretçilerine bir yandan yeni pazarlara ulaşma fırsatı sunarken bir yandan da mevcut pazarları büyütme imkanı vermektedir.

Güçlü Sektörün Yolu Güçlü Fuardan Geçiyor
2018 yılında Almanya, Amerika, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kore, Litvanya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovenya, Şili, Ukrayna ve Türkiye’nin içinde yer aldığı 44 ülkeden 448 katılımcı firmaya ev sahipliği yapan fuar, 69 ülkeden 11.082 nitelikli profesyonel tarafından ziyaret edilmiştir. Fuar 2018 yılında bir önceki yıla göre katılımcı sayısında %14, ziyaretçi sayısında %17 ve metrekare büyüklüğünde %17 büyümüştür. 2021 yılında da büyümesini devam ettirecek olan fuar; üretici, satıcı, alıcı, akademisyen, öğrenci, yayın kuruluşları, sivil toplum kuruluşları gibi sektörün tüm paydaşlarını buluşturan, dünün değerlendirildiği, bugünün belirlendiği, geleceğin planlandığı bir buluşma noktası olmaya hazırlanmaktadır.

Sunduğu fırsatlar ile maden sektörünün geleceğine ışık tutacak ve güçlü sektörün yolunun güçlü fuardan geçtiğini bir kez daha tüm dünyaya gösterecek olan Maden Türkiye Fuarı’nda yerinizi almak için hemen harekete geçebilirsiniz.